Nyugis érettségit!

Ötalkalmas megerősítő esszéírókurzus 11–12. évfolyamos diákoknak.

Írj esszét magabiztosan! Készülj az érettségire nyugodtan!
És közben még érezd is jól magad!

Screen Shot 2020-02-01 at 14.26.06.png

mikor?

hétfő délután 4-7-ig

Screen Shot 2020-02-01 at 14.13.52.png

melyik napokon?

szept. 20.

szept. 27.

okt. 4.

okt. 11.

okt. 18.

Screen Shot 2020-02-01 at 14.26.55.png

hol?

Szakajtó

Budapest, Pasarét

Screen Shot 2020-02-01 at 14.32.56.png

mennyibe kerül?

37 500 Ft

(5 x 3 óra)

Tematika

Az alkalmakon úgy dolgozunk, mint egy műhelyben. Mindenki a saját alkotásán dolgozik, egyéni tempóban és személyre szabott eszközökkel, de a csoporttagok közben segít​ik, követik egymás munkáját.

Az esszét lépésről lépésre építjük fel, közben pedig stresszoldó, felszabadító alkotási technikákat ismerhetsz meg.

Mivel ez összefüggő folyamat, fontos, hogy mindegyik alkalmon ott legyél.

 1. alkalom

Műértelmezés - minden mű fontossá válhat.

2. alkalom

Vázlatírás - ahogy tényleg hasznos.

3. alkalom

Bevezetés és befejezés - nyűgözd le az olvasóidat!

4. alkalom

Írás - ilyet is tudok?

5. alkalom

Utolsó simítások - nahát!

Diákoknak

Amikor közeledik az érettségi, egyszerre nagyon sok téren kell megfelelni. Közben pedig annyira izgalmas dolgok történnek, hogy jó lenne néha az egész tanulást elfelejteni, és egy kicsit megállni. A legfontosabb kérdés ilyenkor, hogy „ki vagyok?”, de a legsürgetőbb, hogy „mi leszek?”.

Nyugis érettségit!

Tanárként sok diákommal beszélgettem ezekről a kihívásokról. A Nyugis érettségit! kurzus célja a magyar érettségire való készülést segíteni úgy, hogy ez a munka egyszerre örömet is jelentsen, és az egész érettségire való készülést is segítse. A kurzus során az esszéírás módszerét fejlesztjük egyénre szabottan, és művészetterápiás eszközökkel (szabad, játékos alkotással, melyhez semmiféle rajztudás nem szükséges) segítjük, hogy ez az időszak felszabadultabb, stresszmentesebb legyen.

Szülőknek

Nem könnyű egy érettségi előtt álló fiatalnak segíteni. Lehet, hogy el se fogadja a tanácsokat. Lehet, hogy nem is egyértelmű, hogy mire lenne szüksége. Jó lenne, ha megkaphatná a szükséges tudást, és az érettségi sikerélmény lenne számára, de az is fontos lenne, hogy ne fárassza túl magát, egészséges maradjon és kiegyensúlyozott.

Ismerősek ezek a dilemmák?

Tanárként én is sokat töprengtem ezeken, és ezért dolgoztam ki egy olyan kurzust, melynek során úgy lehet készülni a magyar középszintű érettségire, hogy az a testi-lelki-szellemi egészség fejlődését szolgálja.

 

A magyar érettségi legnehezebb része a műértelmező fogalmazás. Az esszéíráshoz szükséges képességek viszont egyénre szabottan jól fejleszthetőek. A Nyugis érettségit! kurzus ezt tűzi ki célul. És hogy ezek az alkalmak ne újabb stresszforrásként jelentkezzenek, a Katarzisz Komplex Művészetterápia és a Kincskereső Meseterápia módszerének eszközeivel a lelki egészség megőrzését és az önismeret fejlesztését is támogatja.

Kérdésed van, vagy jelentkezni szeretnél?

Írj erre a címre:

Vagy küldj üzenetet most!
ITT DOLGOZOM:
DSC_0915.JPG

Szakajtó

Jó hely a fejlődéshez

A Szakajtó Budán, a Széll Kálmán tértől 10 percre, Pasaréten található, madárcsicsergős-gesztenyefás terápiás környezetben

Keresd a Szakajtót a Facebookon is: #SzakajtoJoHely